Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Tamil nyelv

A tamil nyelvet (tamil írással தமிழ்), amelyet főként az India Tamil Nadu államában élő tamilok beszélnek, a dravida nyelvcsaládba soroljuk. Srí Lanka szigetén is nagyszámú tamil kisebbség él, a sziget északi részén de facto létezik a Tamil Eelam nevű állam, amelynek hivatalos nyelve. Ez a világ klasszikus nyelveinek egyike - a görög, latin és a szanszkrit mellett, a tamil irodalom több mint 2000 évre tekint vissza.

Ahhoz képest, hogy milyen ősi nyelv, a tamil szinte nem változott vagy alkalmazkodott a környezetének nyelveihez az elmúlt évek alatt, ezért a klasszikus tamil még mindig eléggé érthető a modern nyelvet beszélők számára. Erre az ősi tamil nyelvű könyvet, a Tirukkuralt szokták példaként felhozni. A könyv versszakait gyakran tanítják az általános iskolákban, ahol a tanulóknak láthatóan nem okoz gondot az ősi dialektus megértése.
Dr. K.Loganatha Muttarayan szerint a sumér és tamil nyelvekből lett a szanszkrit nyelv.


Böngészhető, képi kulcsszavak
Nap(528); gömböskereszt(59); halmok(8); holdsarló(189); numizmatika(78); pénz(83); sumér(194); sumér nyelv(5); szanszkrit(31); tamil nyelv(2);
Satavahana_Bilingual_Coin.jpg vespasian-tet-85335b.jpg hollo-a-perzsaknal.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:Satavahana_Bilingual_Coin.jpg
Album neve:Arch / Numizmatika
Szavazat (1 szavazat):10101010101010101010(Részletek mutatása)
Kulcsszavak:pénz / numizmatika / tamil / tamil nyelv / gömböskereszt / holdsarló / Nap / halmok / sumér nyelv / szanszkrit / sumér
Leírás (forrás url):http://en.wikipedia.org/wiki/Tamil_language
Fájlméret:31 KiB
Hozzáadva:2015. Február 12.
Képfelbontás:504 x 256 pixel
Megjelenítve:812 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=22581
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél