Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Bábel tornya - Brueghel festménye

Nimród:
A Bibliában Noé dédunokája; hatalmas vadászként, és az erő szimbólumaként is ábrázolják. Gyakran őt tekintik Bábel tornya építőjének. Kézai Simon középkori krónikás szerint a magyar nép őse.
Nézzük, mit ír a Biblia Nimródról:
„Az ő birodalmának kezdete volt Bábel, Erekh , Akkád és Kálneh a Sineár földjén. E földről ment aztán Asszíriába és építé Ninivét, Rekhoboth városát és Kaláth ”. Sajnos a Biblia az előzményekről nem ad tájékoztatást, de az új honfoglalókat, tehát Nimrud népét , kizárólag kusoknak nevezi.
C. Kephart erről a következőképpen ír: Kr. E. 4000 körül a Nyugat-Turkesztánból érkező számottevő bevándorlás után Kr. E. 3800 körül az árja akkádok Nimrud vezetése alatt, Közép-Arábiából jövet Babilónia északnyugati részét meghódították és Agádeában telepedtek meg.
Babilónia alatt a Perzsa öböltől a Kaukázusig és a Földközi tengertől a Káspi tengerig terjedő „Subaria” értendő.

Lehet, hogy az égig érő torony fel is emelkedett?


Böngészhető, képi kulcsszavak
Bábel tornya(10); Lebegő, repülő(9); Mezopotámia(29); Nimród(78); biblia(49); nyelv(77); sumér(194); torony(84); vimana(6); égi torony(2); égig érő torony(4);
m42.jpg 795px-Brueghel-tower-of-babel.jpg nimrod-csodaszarvas-800.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:795px-Brueghel-tower-of-babel.jpg
Album neve:admin / Nimród az Univerzum szintjeinek őrzője
Szavazat (1 szavazat):10101010101010101010(Részletek mutatása)
Kulcsszavak:torony / Bábel tornya / sumér / Mezopotámia / Lebegő, repülő / égig érő torony / égi torony / nyelv / biblia / vimana / Nimród
Fájlméret:117 KiB
Hozzáadva:2011. Január 9.
Képfelbontás:795 x 599 pixel
Megjelenítve:928 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=4887
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1

Zsófia   [2013. Április 11. 02:50-kor]
Gondolatok a Suba vagy Subaria, a Parveen (Plejádok) szavak és a Mandeus (Manda, Madai) népcsoport kapcsán: ez a népcsoport a Subba, Suba, (Szábi) kifejezést használja amikor önmagát akarja megnevezni.
Szent irataik közül három tekercsben találunk egyezést:
Ginzá: Madai és a hét őr (natria) (védő, védőburkolat?) akik jöttek a hegy Parwan-ról (Mount Parwan) (máshol: Paruan).
Egy tekercs megnevezése melyben a szertartásaikról is írnak: a Sharh d Parwanaia (DC 24).
A Harrán Gaueita (HARAN GAUAITA, Belső(?) Harrán) nevű tekercsben találkozunk egy olyan legendával, amely a mandeusok történetét meséli el. Eszerint a Jordán folyó mentén éltek, amíg ki nem űzték őket onnan. A tekercs részletesen beszél Keresztelő Szent Jánosról, aki a Jordán folyónál született. Születése után Ennos Uthra (ANU? UTRA, Énókh, Ádám fia) a csecsemőt a zsidók elől menekítette a Fehér Hegybe (Paruan, Parwan), a Méd hegyekbe, ahol nevelte és tanította huszonkét éves koráig.

Hitviláguk:
Sovva-t (?UBA, a hét bolygó) és a Tresszer-t (TRISAR, tizenkettő, a tizenkét asztrológiai jegy), általuk valósul meg a lélek visszatérése a Fény Világába, a materiális börtöntől, a földi rabságtól való szabadulás.

A három legfőbb fénylény Uthra akik Isten segítői: Abáther (ABATUR), Jósamín (JU?AMIN) - A Sámín szó azt jelenti: ég. (vِö. Ba´al Samém, az „ég ura” kánaáni isten?) - és iPtháhíl (PTAHIL) - Néhány kutató a Ptah il formát látja e névben. Ptah: egyiptomi istennév, az -il szó istent jelent a sémi nyelvekben. Ők teremtették a világot, sőt iPtáhíl alkotta az emberi testet is, de életet nem sikerült lehelnie belé: a nesimthe t (NI?MATA), a lelket Isten adta a testbe.
http://www.vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=2171


Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1