Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Naprendszer szimbolika (Navaratna ékkőrend és buddhista Dharmacsakra mint Élet kereke szimbólum)

Szent Korona
Navaratha rend
Precessziós dőlés 23.5 fok.A korona egyik legbecsesebb történelmi ereklyénk. A legendák ködébe vesző korai történetéről, gyönyörű zománcképeinek eredetéről évszázadok óta viták folynak. Sokkal kevesebb szó esik a koronát díszítő több mint négyszáz kisebb-nagyobb igazgyöngyről és drágakőről. Az uralkodói koronákra mindig is a legértékesebb drágakövek kerültek, a középkorban főként rubin, zafír és smaragd. Akkoriban a drágakövek nagyságát értékelték leginkább. Nem csiszoltak rájuk lapokat, és színük tisztaságára sem ügyeltek annyira. A Szent Korona kövei is – egy későbbi pótlást kivéve – csak legömbölyítettek, és némelyikük zavaros színű.A korona ékkövei nem egyszerű díszítőelemek. Mágikus erőt tulajdonítottak nekik, értékük a király hatalmát mutatta, és további jelképes értelmet is hordoztak.


Böngészhető, képi kulcsszavak
Föld összerovás(7); Nap-szimbolika(6); Naprendszer(71); Navaratna(24); Szent Korona(235); Szent Korona nemzetközi(12); Szent Korona és buddhizmus(16); bolygók(6); ereklye(12); gömbkereszt(38); igazgyöngy(26); napkereszt(8); precesszió(8); videó(423); ékkő(51); évszakok(8);
Pantokrator_-_Itelo_Krisztus-abrazolas_a_Szent_Koronan.jpg Slide36.JPG Hangos-szakralis-formak.youtube
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:Slide36.JPG
Album neve:admin / Világunk Koronája - A Szent Korona nemzetközi kapcsolatai
Szavazat (4 szavazat):10101010101010101010(Részletek mutatása)
Kulcsszavak:Navaratna / Naprendszer / precesszió / Föld összerovás / napkereszt / Szent Korona nemzetközi / Nap-szimbolika / Szent Korona és buddhizmus / évszakok / bolygók / ékkövek / ékkő / Szent Korona / videó / precesszió / igazgyöngy / ereklye / gömbkereszt
Leírás (forrás url):http://www.nhmus.hu/virtualis/Akia/Resz01/page04a.html
Fájlméret:108 KiB
Hozzáadva:2010. December 19.
Képfelbontás:960 x 720 pixel
Megjelenítve:1242 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=2867
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1

RCHARD   [2011. Február 23. 00:49-kor]
Szentkereszt precesszióHozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1