Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Buddha az Élet kerekében - A Felső Pantokrátor (Ítélő Krisztus) a Szent Koronán

Figyeljük meg a Pantokrátor feje melletti napjelképet, tőle jobbra! Kiáradásában (napsugaraiban) a csepp és a gömb látható. Ez a két jelkép együtt az ékkövekben is jelen van. A napkerék ugyanazt a 8-as szimmetriát hordozza mint az Élet-kereke (Dharma Chakra). A csepp és a gömb szimbólumok mindkét ereklyén információt hordoznak. Nap- és magjelképek ezek, melyek kozmológiai jelentésekkel bírnak és a szakrális geometria megértése felé visznek.

A Szent Koronán a holdsarló alatt 5, felette 4 jel látható. A négyzetes képet 24 elem keretezi: 12 igazgyöngy és 12 vörös drágakő fut körbe.
Buddha (Buda) ábrázolásán a 8-küllős Élet kereke végződik 8 hármashalomban (24 kör).
Böngészhető, képi kulcsszavak
24(6); Buda(14); Buddha(43); Felső Pantokrátor(4); Navaratna(24); Pantokrátor(34); Szent Korona(235); Szent Korona nemzetközi(12); Szent Korona és buddhizmus(16); buddhizmus(44); csepp és gömb(33); kereszténység(80); mandala(55); napkereszt(8); szkíta Buddha(3); vízszintes holdsarló(56); Élet kereke(34); ószó(6);
Felso_Pantokrator_mandala.jpg hopi_Szent_Korona_II_k.jpg Yamantaka-mandala.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:Felso_Pantokrator_mandala.jpg
Album neve:RCHARD / Világunk Koronája - A Szent Korona nemzetközi kapcsolatai
Kulcsszavak:csepp és gömb / Pantokrátor / 24 / ószó / mandala / Szent Korona / Szent Korona és buddhizmus / Buda / napkereszt / vízszintes holdsarló / Szent Korona nemzetközi / Navaratna / Felső Pantokrátor / szkíta Buddha / Buddha / buddhizmus / kereszténység / Élet kereke / Dharma Chakra
Leírás (forrás url):Világbiztonság összefoglaló; Kép: http://www.epubbud.com/read.php?g=HJTVJ8SM&tocp=3
Fájlméret:238 KiB
Hozzáadva:2015. November 3.
Képfelbontás:1000 x 725 pixel
Megjelenítve:1273 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=22851
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1

RCHARD   [2016. Február 6. 23:02-kor]
A Szent Korona működik, ha bele is nyúltak az idők során. Hiba lenne egy teljesen átfogó, a világ minden kultúráját feldolgozó munka előtt hozzányúlni a mai megjelenéséhez. A változtatások egyúttal történelmi jelentőségű nyomok, bűnjelek is...
Alakjával és díszítőművészetével leképzi a különböző világvallások jelképrendszereit. A három nagy egyistenhívő valláson kívül a dzsain, a buddista, a hindu, a maja, és más világnézetek találkozásában hozza a szakrális geometria magas szintű összefüggéseit. Így a naprendszer arányait és a közös kozmológiát is bemutatja.

A Szent Korona nemzetközi kapcsolatai: http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=2747

Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1