Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Képes vagy egymásra képzelni az ábrákat? Képesítsd magad! - Ősi szent világképek találkozása a magyar Szent Korona jelképrendjében

- A széleken: A buddhizmusban és hinduizmusban megjelenő 5 elem és Gábriel arkangyal szobra a Hősök terén. Ugyanaz az elrendezés, mely az Őselemeket hordozza. A Föld, Víz, Tűz, Levegő és Éter elem jelenik meg alulról felfelé. Az elért elem az éter elem, magyarul: értelem. Ami a buddhizmusban a megvilágosodás, a hinduizmusban a harmadik szem megnyitása, az ezen a szobron keresztül az angyali tudásként jelenik meg. A képességünk, a képekben való gondolkodás fejlesztése ez. Nézőpontunk kivetítése képzeletünk segítségével.

- Buddha (Búda) mellett a fáklyák alakja, csavart tővel és hajlított csepp alakú lánggal, a fény és az anyagi világ találkozására is utal. Ugyanez jelenik meg a Szent Korona első Pantokrátor képén, a kínai teremtésmítosz istenpárjának ábrázolásában, valamint a tudományban is. A Tejút magjából nézve naprendszerünk pályája spirál alakú. Középen, a rovás-TY mint az Atya jele is ezt tartalmazza.


Böngészhető, képi kulcsszavak
Buda(14); Buddha(43); Elemek-Tér-Idő-Modellek(34); Föld(165); Gábriel arkangyal(13); Jézus(259); Kína(81); Nap(525); Nap-szimbolika(6); Pantokrátor(34); Szent Korona(235); Szent Korona nemzetközi(12); Szent Korona és buddhizmus(16); Tejút(144); Tudás fája(7); Tudásfa(8); Világfa(46); buddhizmus(44); elemek(33); elölnézeti világmodell(6); fáklya(24); fény(94); istenpár(3); keresztény(38); képesítés-képzelet(10); két tő(14); levegő(65); napfelkelte(4); naprendszer(141); teremtés(42); tűz(137); tűz elem(15); világűr(16); víz(212); vízszintes holdsarló(56); Égig érő fa(165); Életfa(285); éter(15); éter elem(14);
KORUNOVACNE_SLAVNOSTI_V_BRATISLAVE.jpg Egikorona-Szent_korona-buddha-Jezus-Atya.jpg Buddha-Jezus-Tibet-Aranybulla-k.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:Egikorona-Szent_korona-buddha-Jezus-Atya.jpg
Album neve:Szakrális geometria / Világunk Koronája - A Szent Korona nemzetközi kapcsolatai
Szavazat (10 szavazat):10101010101010101010(Részletek mutatása)
Kulcsszavak:napfelkelte / Föld / világűr / Tejút / képesítés-képzelet / Nap-szimbolika / éter elem / Buda / tűz elem / Égig érő fa / Szent Korona nemzetközi / vízszintes holdsarló / két tő / Szent Korona és buddhizmus / Gábriel arkangyal / Elemek-Tér-Idő-Modellek / Életfa / Tudásfa / Tudás fája / Világfa / Jézus / Pantokrátor / Buddha / naprendszer / Szent Korona / elölnézeti világmodell / Nap / istenpár / teremtés / fáklya / fény / tűz / elemek / víz / levegő / éter / Kína / keresztény / buddhizmus
Leírás (forrás url):Világbiztonság
Fájlméret:381 KiB
Hozzáadva:2014. Május 29.
Képfelbontás:1400 x 1050 pixel
Megjelenítve:2148 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=21968
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1

RCHARD   [2016. Február 5. 16:17-kor]
A Szent Korona működik, ha bele is nyúltak az idők során. Hiba lenne egy teljesen átfogó, a világ minden kultúráját feldolgozó munka előtt hozzányúlni a mai megjelenéséhez. A változtatások egyúttal történelmi jelentőségű nyomok, bűnjelek is...
Alakjával és díszítőművészetével leképzi a különböző világvallások jelképrendszereit. A három nagy egyistenhívő valláson kívül a dzsain, a buddista, a hindu, a maja, és más világnézetek találkozásában hozza a szakrális geometria magas szintű összefüggéseit. Így a naprendszer arányait és a közös kozmológiát is bemutatja:

http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbnails.php?album=2747

Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1