Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

A kvantumugrás szintjei és színei (szín és szint)

A felforrósított gázt prizmán át nézve vonalak rajzolódnak ki. Nem olyan folytonos színkép amit egy metszett üvegtárgy vetít az asztalra (vagy a fény felé fordított CD-k DVD-k vékonyrétegei), hanem jól elkülönült vonalak. A fény nem egybefüggő teljes szivárvánnyá terül szét, hanem éles, határozott színű vonalakat rajzol ki. Igazi rejtély, nehezen értelmezhető jelenség volt ez.

Niels Bohr magyarázata szerint ez a jelenség az elektronpályák miatt alakul ki. Az elektronok ugyanis átugranak egyik pályáról a másikra, nem pedig folyamatosan mozogva teszik meg az utat.

Ez egy igazi eltérés a kvantumvilág és a nagyvilág objektumai között. Olyan mintha a naprendszer bolygói teleportálni tudnának a pályák között.


Kisfilmben a 3. perctől:Nyelvi gyökrendszer: elkülönülő színek mutattak rá az eltérő szintekre. Színek-szintek...


Böngészhető, képi kulcsszavak
atommag(11); elektron(31); elektronpálya(14); kvantum(13); kvantumfizika(8); kvantummechanika(5); naprendszer(141); szint(3); szín(44); szín és szint(10); tudomány(462); ősgyökrendszer(189);
nagykep-szakralis-taltos-jo.jpg kvantumugras.jpg ember-enber.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:kvantumugras.jpg
Album neve:RCHARD / Magyar nyelvünk ősgyökrendszere
Kulcsszavak:tudomány / elektron / kvantum / kvantummechanika / ősgyökrendszer / szín és szint / Niels Bohr / kvantumfizika / szín / teleport / szint / atommag / elektron / elektronpálya / naprendszer
Leírás (forrás url):National Geographic: Kvantummechanika c. film
Fájlméret:78 KiB
Hozzáadva:2017. Augusztus 8.
Képfelbontás:1200 x 800 pixel
Megjelenítve:46 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=33156
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél