Világbiztonság

Nyílt Társaság

A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A Táltoskirály tanítása - Egyedül is játszható, jobb agyféltekés társasjáték. Őseink hitvilága, a nyelvi gyökrendszer és a tudomány képeinek rejtett összefüggései, a képi gondolkodás fejlesztése! A mozgó fényre kattintva!
A teljes méretű képhez kattints ide

Hangya-köd

A Hangya-köd egy bipoláris planetáris köd a Szögmérő csillagképben.

A planetáris köd gázból és plazmából álló világító burok, amely bizonyos típusú csillagok körül képződik, az életük vége felé ledobott gázfelhőből. Elnevezésük onnan ered, hogy a kisebb távcsövekben az óriásbolygókhoz (Jupiter, Szaturnusz) hasonlónak látszanak, de valójában semmi közük a bolygókhoz; csillagokból kilökődött anyagból alakulnak ki.

A Világegyetem többi objektumához képest nagyon rövid életűnek számítanak; alig néhány tízezer évig léteznek, a Tejútrendszerben jelenleg kb. 1500 darab ismert, közülük alig 50 gömbszimmetrikus alakú. A planetáris ködök nagy jelentőségűek a csillagászat számára, mivel a kialakulásuk, életük és haláluk során lejátszódó folyamatok vizsgálata segíti a Világegyetem fejlődésének megértését.
Rovás: "Csillag robban"

A ZS a törzs betűje. Rokon jelkép a tibeti dorje (dorzse), az istenek fegyverzete. Ott kettes és 4-es szimmetriában is megjelenik. A Világfa törzse.


Böngészhető, képi kulcsszavak
Szögmérő csillagkép(2); csillag(808); csillagköd(118); csillagrobbanás(7); dorje(40); hangya(2); planetáris köd(17); rovás-a(72); rovás-b(91); rovás-i(65); rovás-n(52); rovás-o(30); rovás-r(53); szögmérő(12); tudomány(462); vajra(79); összerovás(63); ősgyökrendszer(189);
18_maracz_hz-600x800.jpg vajra_hangya_kod.jpg czucor-fogarasi-6kotet.jpg
. FORRÁS - FILE-INFO (A kép és a hozzá tartozó leírás, valamint a kattintható kulcsszavak, egy intelligens képtár részét képezik. A képi hasonlóságok böngészhetők, a körberajzolt jelképek* illetve kattintható kulcsszavak segítségével. * Ha "körberajzolt" kulccsal van jelölve)
Fájlinformáció
Fájlnév:vajra_hangya_kod.jpg
Album neve:Arch / Magyar nyelvünk ősgyökrendszere
Kulcsszavak:Hangya-köd / planetáris köd / csillagköd / Szögmérő csillagkép / szögmérő / összerovás / csillagrobbanás / rovás-r / csillagköd / ősgyökrendszer / csillag / hangya / tudomány / vajra / dorje / rovás-o / rovás-b / rovás-a / rovás-n / rovás-i
Leírás (forrás url):https://hu.wikipedia.org/wiki/Planet%C3%A1ris_k%C3%B6d
Fájlméret:146 KiB
Hozzáadva:2016. November 8.
Képfelbontás:984 x 984 pixel
Megjelenítve:804 alkalommal
Közvetlen webcím:http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=33092
Kedvencek:Hozzáadás kedvencekhez

Hozzászólás küldése
Névtelen hozzászólás nem engedélyezett. Lépj be, ha írni szeretnél

Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1

Arch   [2016. November 13. 09:37-kor]Hozzászólás 1 írt ide: 1, erről: 1
Oldal: 1