Tiszta energia!Belépés - Regisztráció

Képtár!

Regisztráció a képtárba

Képtár

Képtár statisztika

Jelenleg 28945 kép van 36 kategóriában és 2769 albumban, eddig 7808706 megtekintéssel és 5141 hozzászólással.

+ látogatások száma:

látogató számláló

30 másodpercben

Tiszta energia az egész világon! Lehetséges ez? Világszintű együttműködéssel: IGEN! Ősi tudás és a tudomány ma - Mi van a színfalak mögött? Tudnunk kell az igazságot! Az emberek világszintű együttműködése: Szabadság - béke és fenntartható fejlődés! Készüljön a technológiai szingularitásra! Mi rendezzük és megosztjuk az információt! WOWS A világ első „nincs titok” szolgálata: Teljesen Nyílt Világbiztonság Publikus!

Légszennyezettség Bp.

Budapest szmogtérképe

100% az egészségügyi határérték

A megoldás az új technológiák civil népszerűsítésében van. Lentebb a fősodrású médiából kihagyott vagy nem megfelelő ismertetéssel szereplő technológiák.

Tiszta, 21. századi energia
Megoldások. Ajánlások,
vitafórumok

 

Támogatás

Köszönjük a támogatást!MAGHUN Világörökség

MAGHUN Világörökség

Kozmikus tudás

Szakrális geometria

Tiszta energia!

Tiszta energia!

Fordítás

Hírlevél

Feliratkozás hírlevél szolgáltatásra

Kérjük iratkozzon fel hírlevél küldő szolgáltatásunkra!

- kattintson a borítékra -

Oldal ajánlása


Keresés tartalomra

Hírfigyelés
PDF Nyomtatás E-mail
Magyar - Médiafigyelés

Wikipédia médiafigyelés


Médiafigyelés, Wikipédia világhálós enciklopédia, frissítés:

Átfogó ellenőrzés, kármentés a Wikipédiában, egy vezető adminisztrátor manipulatív jellegű rombolásának helyreállítása

Ez úton is szeretnénk megköszönni olvasóinknak, hogy felhívásunknak megfelelően többen is nyomon követték a legnagyobb világhálós enciklopédia, a Wikipédia magyar változatát hamisító egyik fő adminisztrátor és cenzor munkáját. A nagy számú szerkesztés automatikus nyomon követése nem volt hiába való. A kirobbant szerzői-jogi viták eredménye képpen a fősodrású internetes médiában VIL-copy ügyként ismert botrány főszereplője ugyanaz a személy.

"Adatsátán" (Data Destroyer) több mint 11000 bejegyzést hozott létre, volt hogy napi 70 szerkesztést végzett. Az ellene folyó vizsgálat a következőket tárta fel:
- A mostani ügy miatt a magyar szócikkek száma 184 ezerről 179 ezerre esett vissza.
- Összes szerkeszett cikk 11122 melyből hamis forrásmegjelölést adott: 5087 / 45,7% -ára

A teljes elemzés itt olvasható

A szerkesztő jogosultságait felfüggesztették. Elmondása szerint a padláson talált papírdarabokról írta a bejegyzéseket, melyekről úgy tudta, hogy az a lexikon. A vizsgálat kizárólag szerzői-jogi károkozásról szól. Arról nem esik szó, hogy adminisztrátori jogkörével visszaélve hány alkalommal cenzúrázta a mások által feltöltött anyagokat.

A társadalmi közgondolkodást jelentősen formáló lexikon magyar nyelvű lapjainak több mint 5%-át tehát ez a felhasználó szerkesztette. Kiemelten fontos témakörök, mint vallások, történelem, mitológia, őstörténet jellemzi a palettát.

Adatsátán alias Data Destroyer a látogatottsági adatok birtokában a számára legfontosabb bejegyzéseket manipulálta. Adatlapja a wikipédiában:

(képre kattintva)


Figyeljük továbbra is, hogy mi történik a Wikipédiában!
A lentebb ajánlott módszerekkel könnyen nyomon tudja követni az egyes szerkesztők munkáját, valamint kiemelt témakörök állapotát.


Előzmények:

Médiafigyelés, Wikipédia világhálós enciklopédia

A legdinamikusabban fejlődő világhálós lexikonról sok jót és sajnos rosszat is hallunk. Jó oldala az, hogy szabadon szerkeszthető, így sokkal gyorsabban és érthetőbben terjeszti az információt mint a hagyományos, nyomtatott lexikonok. Vitafelületet biztosít és nyomonkövetési lehetőséget ad a szerkesztésekre vonatkozóan. A bejegyzéseknél megbízható információ forrást is fel kell tüntetni. Vigyázat! A Wikipédia lexikon annak ellenére, hogy magyar nyelven az angol változathoz képest még kevés bejegyzést tartalmaz, mégis a legelőkelőbb helyeken szerepel a különböző világhálós keresők indexében! Ez azt is jelenti, hogy sokan használják, tehát jelentős társadalomformáló hatással bír! Elég néhány rossz szándékú szerkesztő és könnyen egy nem kívánt irányba terelheti a „közgondolkodást”....

Sok panasz érkezik rosszindulatú szerkesztésekre, pontatlanságokra, törlésekre, melyek rövidebb vagy hosszabb idő után kiderülnek. A Világbiztonság különös figyelmet fordít a magyar vonatkozású bejegyzésekkel kapcsolatos visszaélések felkutatására! Ezúton kiemelünk egy felettébb aktív adminisztrátori jogosultsággal rendelkező szerkesztőt, aki „Data_Destroyer” (adatmegsemmisítő-adatsátán) néven garázdálkodik. A magyar nyelvű enciklopédiának jelenleg (2010.10.05) 35 adminisztrátori jogú felhasználója van. "Adatmegsemmisítőnk" tevékenysége rengeteg panaszt gerjeszt, „munkássága” igen hatékony és szerteágazó! Kiemelkedően sok szerkesztése van történelmi, vallási és mitológiai témakörökben. Érdemes szúrópróba vagy legalább témakör szerint ránézni miket szerkeszt, milyen témakörökben vitázik!

Az általa eddig szerkesztett lapok listája, már számszerűségében is (több mint 8500 bejegyzés szerkesztése 2005 májusa óta, további javítgatások és törlések havi 500 db-os szinten!) megdöbbentő! Plágiumok listája.

Szerkesztéseinek folyamatos nyomonkövetése a változtatásokkal, törlésekkel: http://hu.wikipedia.org/wiki/Speciális:Szerkesztő_közreműködései/Data_Destroyer

Nagy valószínűséggel a „Data_Destroyer” nevű adminisztrátor „munkáját” mára már nem csak egy személy végzi!

További érdekesség a magyar szakértők álláspontjával több témában is ellentétes véleményen lévő szerkesztőgárda, akik angol nyelven „építik” a Székely-magyar rovásírás bejegyzést, bár a magyar nyelvet nem is beszélik!

Minél több szakértő olvassa a lexikont, annál több tévedésre vagy hamisításra tudunk fényt deríteni! Javaslatunk: egy szakértői egyesület, online közösség megalakítása mely ezt az érdek-képviseleti feladatot is ellátja!

Kiemelten fontos, magyar nyelven mégis erősen hiányos fogalmak és témakörök: Demokrácia; Egykamarás és kétkamarás parlamentek; Magyarellenesség; Magyarország történelme; Politikai ideológiák; Politikai rendszer; Szociológiai fogalmak.

Regisztráljon ingyenes weblap-változás figyelő szolgáltatásra és értesüljön az önt legjobban érdeklő hírekről, vagy kutatásról.

Például ha arról szeretne email értesítést kapni, hogy fent nevezett "adatmegsemmisítő-adatsátán" épp min dolgozik a Wikipédiában, azt most napi szinten vagy akár óránként automatikusan ellenőriztetheti. Mindössze itt kell regisztrálni: http://www.followthatpage.com

Majd a következő oldalt megadni figyelésre: http://hu.wikipedia.org/wiki/Speciális:Szerkesztő_közreműködései/Data_Destroyer

A regisztráció ugyan angol nyelvű de igen egyszerű. Csak két mezőt kell kitölteni, majd a visszaigazoló emailre egyet kattintani:

Page address: http://hu.wikipedia.org/wiki/Speciális:Szerkesztő_közreműködései/Data_Destroyer

Your email address: email cím

Ezek után már csak azt kell kiválasztani hogy naponta (Check daily) vagy óránként (Check hourly) ellenőrizze.

A regisztrációról érkező emailben az első címre (linkre) kattintva már be is jelentkezhetünk és további megfigyeléseket állíthatunk be.

Témával kapcsolatos frissítések (2010.10.05):

A Wikipédia adatsátán nevű adminisztrátora (fizetett csoport) valószínűleg hírlevelünk hatására a továbbiakban más néven működik!

Tevékenységének palástolására néhány nap alatt létrehozott kb. 5000 bejegyzést mely érdemi szerkesztést nem tartalmaz, csupán egy mondatos reklámok eltávolítása. Amennyiben a Wikipédia belső motorját nem manipulálják, úgy eddigi szerkesztései továbbra is nyomon követhetők.

adatsátán (data destroyer) Utolsó bejegyzése jelenleg

2010. szeptember 13., 20:52 (eltér | történet) Szerkesztővita:Szajci ‎ (→Linkek)

 

A Világbiztonság fejlődése ellen működő erők

Kapcsolódó oldalak:

Titkos társaságok

Tudatmanipuláció

Eltitkolt technológiák