Előadás: Ősi kultúrák összefogása (egymást erősítő, eltérő nézetek közös világképekkel)

Előadás: Ősi kultúrák összefogása (egymást erősítő, eltérő nézetek közös világképekkel)

Előadás: Ősi kultúrák összefogása -

avagy: távoli népek (és jómagunk) megsegítése közös ősműveltségünkkel, saját hazánkban

Időpont: 2017.05.11. 18-óra
Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Cím: Budapest 1108 Újhegyi-sétány 1-3.

A celebek történetei helyett a Világegyetem szerkezeti felépítéséről beszélgetve, könnyebben megtaláljuk a közös nevezőt más ősi kultúrák képviselőivel is! A végtelenről gondolkodva világosodik az elme.
 
Hazatéréskori kincseink szinte mindegyike csokorpálmás díszítésű. Nézzük meg mit jelképeznek ezek a szimbólumok a Távol-Keleten!
Találjuk meg a hasonlóságokat távoli kultúrák szent ábrázolásaiban és meg fogunk lepődni!
 

Azért vannak felülnézeti és elölnézeti világképek, mert így is tanítják a képzelőerő használatának fontosságát. Ránézünk valamire felülről és elképzeljük elölről: Ilyenkor tudatosan használjuk a fényt az elménkben: az elme épp elemében van. A Világfa (Élet- és Tudás fájának egysége) azokat a jelképeket mutatja be, melyeket máshol pl. az istenek fegyverzetének hívnak. A csillagok születésének és a sejtosztódás fázisainak képei ezek, melyek a modern tudomány távcsövein és mikroszkópjain keresztül is megfigyelhetők...

Holografikus Univerzum

A felülnézeti világkép akkor látható, amikor a fát felülről képzeljük el. Végtelen Világegyetemből csak egy van! Bennünk, a parányvilág felé is folytatódik, de hogy megértsük a világ világosságát, el kell tudnunk képzelni kívülről is... Erre csak az ember képes: képesíti magát, használja a belső fénye erejét és közben nézőpontokat vált. A nyelvi gyökrendszerben a "kép" gyök is erre hívja fel a figyelmet! Minden szavunk, mely tartalmazza a "kép" szócskát, a belső látásunk használatára is utal. Vannak, akik képtelenek ezt megérteni, de mi képesek vagyunk képzeletünket képzésre használni. A társasjáték a képek forgatására épül, valamint arra, hogy a jelképi átmeneteket el tudjuk képzelni. A különböző kultúrák szent szimbólumai 3-dimenzióban találkoznak!
 

"MEGVILÁGOSODNI" azt is jelenti: felfogjuk, hogy a végtelen Világegyetem bennünk is jelen van. Tőlünk is függ, mennyire él!
A tudományos húrelméletek és a "holografikus Univerzum" teóriák ismeretében egyre világosabb, hogy világok vannak bennünk is...
 
 
ELŐADÁS: időpont: 2017.05.11. 18-óra
Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Cím: Budapest 1108 Újhegyi-sétány 1-3
 
Üdvözlettel:
Bednarik Richárd
Világbiztonság Nyílt Társaság
Wide Open World Security
kezdeményezés alapító
www.vilagbiztonsag.hu
www.wowsecurity.net